HET VERHAALHUIS
  • Home
  • Wie wij zijn
  • Wat wij willen
  • Voorbeelden
  • Contact
Waarom het VerhaalHuis?
De gr
ote verhalen uit de godsdienstige tradities raken steeds minder bekend en vertrouwd bij mensen in onze samenleving. Geloofsgemeenschappen waarin deze verhalen worden doorgegeven lijken te verdampen. Scholen en leerkrachten hebben vaak moeite om bij alles wat er van hen gevraagd wordt ‘ook nog’ aandacht aan de traditie te besteden. En in hoeverre vertellen ouders hun kinderen de verhalen nog?
Toch vormen deze grote verhalen in onze ogen een rijke bron, die niet vergeten of verloren mag raken. Daarom starten wij met Het VerhaalHuis.

Wat is het VerhaalHuis?

Het VerhaalHuis is een initiatief van Arthur Pirenne, clown
en Helmer le Cointre, dominee.
Samen vertellen wij verhalen uit de Bijbel.
We doen dat op een beeldende en eigentijdse manier.
Zo, dat de verhalen tot leven komen en kinderen, jongeren
en volwassenen zich kunnen identificeren met personen in het verhaal
en situaties kunnen herkennen.
We nodigen ons publiek uit deel te nemen aan het verhaal
door middel van Bibliodrama en we maken gebruik
van enkele eenvoudige attributen.
Wij komen op verzoek bij scholen en instellingen langs
en stemmen onze voorstelling af op ons publiek.

Picture

Wat beogen wij?

Door Bijbelse verhalen op een aansprekende manier te vertellen en te verbeelden hopen wij een bijdrage te leveren aan het verankeren van deze verhalen in het (collectieve) geheugen van een nieuwe generatie. Jongeren en volwassenen kunnen ontdekken waar het Bijbelverhaal raakt aan hun eigen levensverhaal. Zo kan ons aanbod scholen en instellingen helpen om invulling te geven aan hun levensbeschouwelijke identiteit.
Picture

Wat is er zo belangrijk aan verhalen?

Meer dan doctrines of leerstellingen reiken verhalen ons modellen van mens-zijn aan. Verhalen vormen een spiegel voor onze ziel en helpen een innerlijke wereld te vormen waarin wij betekenis kunnen vinden en geven aan onze levens.

.
Picture

Open einde

Een goed verteld verhaal timmert de menselijke mogelijkheden niet dicht, maar opent juist een oneindig residu aan betekenissen. Wanneer een verhaal zo verteld wordt dat er slechts één moraal uit het verhaal kan komen, dan wordt het verhaal onrecht aangedaan - en de hoorder iets onthouden.
Wij vertellen de verhalen zo dat iedere hoorder zelf zijn eigen verhaal met het verhaal kan verbinden. Zo ontstaat een unieke en onherhaalbare versie van het grote verhaal. Jouw verhaal en het grote verhaal raken verweven met elkaar. Je kunt op verschillende momenten in je leven aan dit verhaal houvast hebben.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Home
  • Wie wij zijn
  • Wat wij willen
  • Voorbeelden
  • Contact